dimecres, 13 de març del 2013

Un problema molt gros


Tenir excés de pes o estar obès és un factor de risc per a una llista de malalties que no para de créixer. Uns exemples dels greus problemes desencadenats per la obesitat són:

Mal cap: L'excés de quilos predisposa a la depressió, per motius de la pròpia persona i per baixa autoestima.

Directe al cor: S'altera la mida i la forma del múscul cardíac, la qual cosa dóna lloc a arítmies.

Avui no em puc aixecar: La sobrecàrrega als genolls produeix artrosi, amb el dolor i limitació de moviments.

Sense alè: L'obesitat abdominal pressiona al diafragma i dificulta l'expansió dels pulmons. Conseqüència: costa més respirar.

Per evitar l'obesitat, aquí et recomano uns quants hàbits per guardar la línia:

Suar la samarreta. És evident que per combatre el sobrepès convé fer exercici, però quant? Segons una investigació de la Universitat de Harvard, el temps òptim és una hora al dia.

Apagar la tele ... i menja. Un estudi de la Universitat d'Illinois assegura que menjar davant la televisió incrementa el consum d'aliment i redueix l'exigència de qualitat. Això és perquè el cervell deixa de percebre adequadament el senyal d'ansietat.

Baixa la calefacció. D'acord amb un informe publicat a Obesity Reviews, abusar-ne a l'hivern entorpeix la capacitat de l'organisme per escalfar-se.

No miris fotos de menjar. Investigadors de l'Institut Max Planck, a Alemanya, han provat científicament que mengem amb els ulls: n'hi ha prou amb contemplar un plat amb aspecte deliciós perquè s'estimuli la nostra voracitat.

Beu te verd. Investigadors de la Universitat de Pennsilvània han observat com un component anomenat galato de epigalocatequina  (EGCG) aconsegueix reduir gairebé la meitat l'augment de pes de ratolins alimentats amb una dieta rica en greixos.

No siguis golafre. Segons científics de la Universitat d'Atenes, menjar de manera pausada augmenta la producció de pèptids intestinals GLP-1 i PYY, de manera que tenim la sensació d'estar satisfets ingerint menys quantitat d'aliments que si els devorem a tota velocitat.

(informació extret de la revista Muy Interesante)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada