dimecres, 19 de desembre del 2012

Mercuri

Mercuri es el planeta més proper al Sol i el més petit del Sistema Solar. 


El seu nom prové del déu Mercuri, de la mitologia romana, déu del comerç. El nostre grup ha fet el treball sobre aquest planeta, i podem assegurar que no pot haver-hi vida a Mercuri. Abans d’explicar el perquè d’aquesta afirmació, posaré algunes característiques del planeta.

Característiques generals


Mercuri es 17,8 vegades més petit que la Terra. Dona una volta al Sol en 88 dies terrestres, i un dia equival a 176 dies de la Terra. En comparació, la massa, gravetat i superfície del planeta Terra es major que la de Mercuri. L’atmosfera d’aquest planeta està composta, principalment, per oxigen, sodi i nitrogen.


Mercuri té un dels cràters més grans del Sistema Solar: la Conca de Caloris, d’uns 1.300 kilòmetres de diàmetre.
Aquesta conca esta envoltada per una xarxa d'esquerdes anomenada "La aranya".






Gràcies a la sonda MESSENGER, llençada a l’espai al 2004, s’ha pogut determinar l’existència de gel a Mercuri, albergat en profunds cràters situats als pols del planeta. Depenent de la seva posició respecte al sol, la temperatura de aquests cràters pot oscil·lar entre els 450 graus i els 170 graus sota zero. (Les zones grogues representen el gel).



Per què no pot hi haver vida?

Per varies raons. Primer de tot, a Mercuri no hi ha aigua, el que impedeix vida com la nostra. A més, quasi no hi ha atmosfera, per tant els raigs solars ens afectarien directament.
Les temperatures son massa extremes per a l’existència de vida al planeta, fins i tot per als termòfils i els psicròfils (tipus d’extremòfils capaços de suportar temperatures extremes).

Així que, tenint en compte tots aquests factors, les probabilitats de que hi hagi vida a Mercuri son quasi inexistents. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada